Lidt om pladsen 

 
Pladsbeskrivelse:
Velkommen til Skamling Camping!
Dette er en meget usædvanlig campingplads. Vi tilbyder ikke så megen underholdning, som man finder på de dyreste campingpladser; men den manglende underholdning er til gengæld rigeligt opvejet af en enestående natur/topografi, fred og ro, og en afslappet atmosfære.
Pladsen ligger i det, der indtil for få år siden var en botanisk have. På selve campingarealet ligger man således blandt en masse forskellige udenlandske og danske planter og træer. Campingpladsen ligger kun få hundrede meter fra selve Skamlingsbankens top. Enkelte områder af pladsen er  så tæt bevoksede at kun teltcampister kan komme derind. Rundt om på pladsen findes små vandhuller med guldfisk, karper og lignende. Her er desuden et centralt beliggende bålsted, som kan benyttes af alle. 
Se et luftfoto over området klik her
 
Naturbesøg:
Vil man ud at opleve naturen er mulighederne mange. Går man østpå kommer man straks ud i et meget kuperet morænelandskab, med masser af skov og åbne græsarealer, med en fantastisk udsigt over Lillebælt. I samme område ligger også Skamlingsbanken, som med sine 113 meter over havet er Sønderjyllands højeste punkt. Efter ca. 2 km  kommer man ud til den lokale badestrand ved Lillebælt, hvor der også kan købes forfriskninger. Det er tilladt at cykle, men respekter venligst fodgængerne.
Variationen i vegetation og topografi er ikke overraskende ledsaget af et tilsvarende varieret fugle- og dyreliv. I særdeleshed skal det rige fugleliv nævnes, så hvis man er fugleinteresseret skal man huske kikkert og kamera. 
 
 
 Video af cykelturen fra Skamling til Binderup. 
 
 
Seværdigheder:
Den altoverskyggende seværdighed i området er naturligvis selve Skamlingsbanken; men kører man 10 km. nordpå til Kolding, er der masser af andre oplevelser for store og små. En af dem er Koldinghus. Koldinghus blev bygget i 1200-tallet og var oprindeligt tænkt, som et værn på grænsen mellem Danmark og hertugdømmet Slesvig. Et spændende hus med mange års farverig historie. I tilknytning til slottet findes også et museum. En anden seværdighed i Kolding er Den Geografiske Have, med bla. grotter og rosenhaven.
Læs mere om de lokale attraktioner for børn og voksne...en række nyttige links kan findes Her
 
Bad/Strøm
Der er bade/opvaske/madlavningsfaciliteter midt på området.Strøm forefindes også på pladsen. Badefaciliteterne er nyistandsatte (2013).
 
 
Opsyn:
Vi bor selv ved pladsen, og der er ikke nogen lukning med bom.