Lystfiskeri

Introduktion

Der er mange muligheder for lystfiskeri i området omkring Skamling. Den mest almindelige og letteste fiskeform er uden tvivl put&take søerne. Her sættes der dagligt regnbueørreder ud som man kan fange. Fiskekort kan købes til søerne, hvorefter man kan fiske i den periode der er angivet på kortet. 3 timer koster ofte i omegnen af 100 kroner.
 
Den lidt sværere fiskeform foregår ved kysten eller i båd på lillebælt. Fiskeriet er sværere, da det kræver noget mere udstyr og mere lokalkendskab. Men til gengæld er mulighederne mange og fiskene er fine at spise. At fiske i havet i Danmark kræver at man indløser et fisketegn. Fisketegnet koster 40 kroner for en dag, 130 kroner for en uge og 185 kroner for et år. Det kan købes på nettet eller på posthuset.
 
 
Put&take søer
 
På kortet herunder kan man se et par af de nærmeste put&take søer. Under kortet er der links til søernes hjemmesider, så man kan læse lidt mere om dem. Klik på kortet for en større version.
 
 
 
 Regnbueørreder 
 

Kystfiskeri

Kystfiskeri er der gode muligheder for i nærheden af Skamling. Det tager dog lang tid at lære, så hvis man er ukendt med området eller ikke er en erfaren lystfisker, ville jeg anbefale en tur i put&take i stedet for. Er man en erfaren lystfisker og kender til kystfiskeriet i Danmark er der til gengæld gode chancer. Havørreden er den fisk som de fleste går efter, men der kan også fanges sild, makrel, torsk, hornfisk og flere forskellige fladfisk. Et godt råd er at snakke med dem der sælger fiskegrej i Kolding, de vil med garanti være behjælpelige med godt grej og tips til de bedste pladser på kysten. Herunder ses links til den lokale grejforretning, og til online køb af fisketegn.
 
 
 
 
Havørreder
 
 
 
Havfiskeri
 
Lillebælt er et strømfyldt sund med en række småøer og stor variation i dybderne. Disse forhold giver en masse variation i føde og bundforhold, og tilbyder derfor et meget spændende fiskeri og en stor artsdiversitet. De fleste både tager ud efter torsk og fladfisk, men når det er sæson for sild, makrel eller hornfisk kan jagten på disse fisk også være hovedformålet med turen. De fleste campister har ikke båd med, men det er muligt at leje en jolle flere steder i området. Den bedste løsning vil dog være at booke en plads på en af de lokale kuttere. Skipperen på kutteren har altid godt styr på, hvor fiskene er. Det er også ofte muligt at leje fiskegrej på kutteren. Jeg har herunder lagt et par links til et par af de lokale kuttere.
 
 
 
 
Makrelfiskeri
 
 
Knæk og bræk